Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Szőke vagy nem szőke? Mennyire világosítsuk a hajat?

2022. 11. 23. 08:00:00

Ha a hazai lakosság természetes hajszínét vennénk górcső alá, akkor elmondhatnánk, hogy a világosbarnától a sötét árnyalatokig van jelen az. Nők és ma már férfiak is gyakran festik a hajukat, s ha ezt otthon tesszük, akkor fokozott odafigyelést igényel mind az anyaghasználat, mind az ápolás. Mennyire érdemes világosítani egy korábban évekig feketére festett hajat? Van különbség a természetes hajszín szőkítése és a festett un. felvilágosítása között? Anélkül, hogy fodrászati szakkifejezésekbe menne át cikkünk, néhány hasznos tanáccsal igyekszünk szolgálni a szőkítést és a szőkére festést illetően. A kettő ugyanis nem azonos.

Szőkítő por vagy szőke hajfesték?

A két alapanyag hatásában és az elért eredményeket illetően is eltér. A szőkítő portól sokan tartanak, hiszen gyakran hallani, hogy könnyen „leégeti” a hajat. Bár otthoni használatra is elérhető többféle ilyen készítmény, de fontos tudnod, hogy nagyon csúnya baki lehet a dolog vége, ezért ha drasztikus hajszínváltoztatásra vágysz, akkor mindenképpen profira célszerű bízni a folyamatot. De mi a helyzet a hajfestékekkel?

A hagyományos, drogériákban elérhető hajfestékekkel a megfelelő felkenés esetén szép eredmények érhetőek el, de a szőke ez alól is némileg kivételt képez. Nem mindegy, hogy milyen alapszínre kened fel. A dobozokon feltüntetett színskála megmutatja, hogy miből milyen eredményt várhatsz. A kifejezetten szőkítő festékekkel gyakran narancssárga eredményt kaphatsz. Nem véletlen, hiszen a hajszín így világosodik. A végleges árnyalat eléréséhez van szükség a megfelelő színű festékre. Ezt fodrásznál professzionális minőségben kaphatod meg, természetesen a hozzáértést is beleértve.

Felejtsük el az otthoni szőkítést?

Kezdőként, ha még soha nem nyúltál szőkítő porhoz, vagy világos árnyalatú festékhez, akkor nem biztos, hogy saját hajad egészségének kárára érdemes kísérletezned. A szőkítő por alkalmazásának szigorú szabályai vannak a hatóidőt illetően. Az oxi tekintetében sem mindegy, hogy milyen erősségűt választasz, ezt a szakember a kiinduló hajszín függvényében teszi. Amennyiben hajlandó vagy mélyebben beleásni magad a dologba, úgy nem kizárt, hogy a kívánt eredményt fogod elérni, főleg akkor, ha egy világosabb kiinduló színnel van dolgod. Az információ hatalom, és az a szőkítéssel kapcsolatban is így van. Vigyázz hajad egészségére, és ne akarj olyan színt elérni, leginkább ne egyetlen lépésben, ami merőben eltér jelenlegi hajszínedtől.

Írta: Kiss Anita