Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Szépség a „Fogadd el önmagad”- jegyében

2022. 10. 08. 08:00:00

Tökéletes testalkat, formás domborulatok és a trendeknek megfelelő arcberendezés – elég csak a social media platformjain néhányat kattintani, és megszámlálhatatlan ilyennel találkozhatunk. Valóban a jelenlegi szépségideálok határozzák meg azt, hogy mit látunk valójában szépnek? Mennyiben játszanak szerepet az érzelmek, a másokhoz fűződő viszonyunk? Egyáltalán milyen hatással van önértékelésünkre mindaz, amit a modern világ elénk állít egyfajta elvárásként?

A mai kor embere a munka, az anyagiak, a párkapcsolat vagy éppen az ismerkedés, a karrier terén egyaránt meg akar felelni. Nemcsak az embereknek, hanem valahol annak a hamis képnek is, amit látunk a közösségi médiában. A sikeres, boldog, kiegyensúlyozott élet tökéletességének látszata viszont gyakran nem valós. Éppen ez az, amit egyre többen felismernek, és a hétköznapiság különlegességének irányába fordulnak. Ez szoros összefüggést mutat az önelfogadással. Másként hogyan mernénk felvállalni smink nélküli arcunkat, plusz kilóinkat, időnkénti rossz hangulatunkat mások előtt?

Sablon vagy tény?

A Fogadd el önmagad - gondolata egyre kevésbé sablonos, hiszen a valódi boldogság éppen abban mutatkozik meg, ha mersz önmagad lenni. Társadalmanként változik ennek a megítélése, és az sem mindegy, ki mond véleményt. A rosszindulat és az irigység egyre inkább jelen van az emberek között, ezért mindig figyelj arra, ki kíván ítélkezni feletted.

Hogyan fogadjam el önmagam?

A kérdés sokakban felmerül, amikor arról hallanak, hogy ez a boldogabb, kiegyensúlyozottabb élet felé vezető út. Néha mélyre kell menned ahhoz, hogy megértsd, miből fakadnak önértékelési problémáid. Meglepő lehet, de néha még a kifejezetten vonzó megjelenéssel bíró férfiak és nők is szenvednek ezektől. Innen nyilvánvaló tehát, hogy az önértékelés valahol mélyebben gyökeredzik, mint a tükörben látott kép.

Egy biztos. Az önelfogadáshoz fontos felismerned, mivel vagy elégedett, és min szeretnél változtatni. Mielőtt azonban a plasztikai sebészhez rohannál, inkább kezdj el aktívan élni. Mozogj, sportolj, kirándulj. Az öngondoskodás remek formája lehet az, ha összeállítasz fürdőszobádban olyan készítményekből álló gyűjteményt, melyekkel kényeztetheted magad napindításkor és egy kimerítő nap végén is.

Írta: Kiss Anita