Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Önelfogadás vagy folyamatos elégedetlenség? Létezik egyensúly?

2022. 08. 27. 08:00:00

Az önbizalomhiány korosztálytól függetlenül megnehezítheti a mindennapokat. A magánéletre és a karrier alakulására egyaránt hatással van az, ahogyan saját magunkról vélekedünk. De vajon bele kellene törődnünk abba, miként éljük meg belülről az önértékelést, vagy lehetséges egyfajta arany középutat elérni a területen? A kiegyensúlyozottság megvalósítható, de ebben fontos szerep jut annak is, hogy elégedett legyél a tükörben látott képpel.

Célkeresztben a testsúly

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a mai kor embere leginkább a súlyfelesleggel folytatott küzdelem kapcsán éli meg az önbizalomhiányt. A szépségideálok kidolgozott testtel, izmos és nőies formákkal rendelkeznek, és sokan úgy vélik, a társadalom ezt is várja el korosztálytól, társadalmi osztálytól függetlenül tőlük. Fontos, hogy megtanulj a közösségi médiában látottaktól elvonatkoztatni, és ha fogyni kívánsz, annak legyen egy valóban mélyreható oka. A mérleg mutatta érték és az egészség helyreállítása rendszerint ilyen szokott lenni. Az sem mindegy, mennyi ideig maradhatsz együtt azokkal az emberekkel, akik igazán fontosak számodra.

Az ápoltság fontosabb, mint hinnéd!

Testsúlytól függetlenül kiemelt jelentőséggel bír az ápoltság. Ebben nem csak a rendszerességé a főszerep, hanem a megfelelő készítmények kiválasztásáé is. A természetes hatóanyagok tuti befutónak számítanak, és legyen szó arcpakolásról, testradírról, testvajakról, kézkrémekről, a KrémPatika kínálatában mindenki találhat a szépségápolási rutinjába beilleszthető termékeket. Nem utolsó sorban tény az is, hogy ha foglalkozol magaddal, időt szánt a testápolásra, azzal közelebb kerülhetsz önmagadhoz, és saját magad szeretetéhez.

Nézz a jövőbe!

Kicsit sem azt a képet látod a tükörben, amit szeretnél? Van ilyen. A kérdés csak az, hogy elindultál-e már az áhított változás felé vezető úton. A plusz kilók leadásához idő kell, éppen úgy, mint a pattanásos bőr helyrehozásához. Lásd azt magad előtt, amit szeretnél elérni, és ne sürgesd a változást. Idővel és odafigyeléssel elérkezik majd.

Felejtsd el az önostorozást!

Gondoltál már arra, hogy a siker útjába gyakran éppen Te magad állsz? Pedig így van. A folyamatos önostorozás helyett inkább örülj az elért apró sikereknek. Gondolkodásod megváltoztatása érzelmeid átalakulásához, cselekedeteid és szokásaid megreformálásához vezet majd. Mindezek kapcsán pedig meglátod majd, hogy úgy érheted el a kívántakat, hogy közben csak az útra figyelsz, és nem az önostorozásra, s a vele járó negatív érzelmekre.

Nem minden tökéletes, ami annak látszik

Bizony, hogy nem! Felesleges olyan ideálokhoz hasonlítanod magad, akik az online térben mindig legjobb formájukat mutatják. Motivációként hasznos lehet, ha ilyen oldalakat, influencereket követsz, de csak akkor, ha nem okoz mindez frusztrációt benned. Tökéletes élet nem létezik, és aki az ellenkezőjét állítja, valószínűleg nem tapasztalt még eleget. Mindennek megvan a maga ára, ami gyakran nem kevés. Ezt ne felejtsd el akkor, amikor elkeserednél, vagy úgy hinnéd, nem halad a kívánt ütemben a változás.

 

Írta: Kiss Anita