Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

A sikeres hajnövesztés titkai 5 lépésben

2022. 09. 17. 08:00:00

A dús és hosszú hajat sokan a nőiességgel azonosítják. Nem véletlen, hogy ez a viselet szinte soha nem megy ki a divatból. Változatosan hordható, izgalmas lehetőségek rejlenek benne akár a színek, akár a hullámok és a formázás kapcsán, de a hétköznapi és az alkalmi megjelenésből is kihozható a maximum egy jó frizurával. Mit sem azonban az egész, ha a tincsek nem egészségesek. Egészség nélkül pedig aligha képzelhető el hosszú haj. Lássuk, hogyan valósíthatod meg a kívánt hosszt!

1. A haj így is - úgy is nő!

Valóban. Ez így igaz. A haj egyfajta biológiai óraként ütemezve havonta körülbelül 1 cm-t nő. Ez mindenkinél így van. Az már más kérdés, hogy a folyamatosan töredező hajvégek miatt egyszerűen nem látni ennek eredményét. Ha fested a hajad, akkor pontosan tudod, hogy 3-4 hét után már látszódik az a bizonyos lenövés, ami azonnali hajfestékért kiált. De mi a helyzet a hajvégekkel? A titok az ezekre való odafigyelésben is rejlik.

2. Akadályozd meg a töredezést!

A hajvégek töredezése többféle okra vezethető vissza. A helytelen hajápolási szokások, a túlszőkítés, a hajfestékek nem megfelelő alkalmazása egyaránt szerephez jutnak. A töredezéssel annyi a baj, hogy hiába nő a fejbőrnél a haj, a letörő végek miatt nem lesz sosem hosszabb a hajkorona. Ahhoz tehát, hogy eredményesen növeszd a hajad, a hajvégekre is célszerű fókuszálnod.

3. Hajápolás, ahogy a profik szokták

A minőségi hajápolás alapja a megfelelő alapanyag felvitele. Igaz ez a samponra, a tápláló pakolásokra és persze a hajszálak felületén levő kutikulák lezárására szolgáló balzsam. Ez utóbbitól kifésülhetőbb is lesz a vizesen különösen sérülékeny haj. Ne feledkezz meg a hajban maradó ápolókról sem, melyeket nem kell kimosni. Hajvégeid pedig extra ápoláshoz juthatnak hajolaj használatával, mely segít a nedvességet is a hajszálakban tartani.

4. Az vagy, amit megeszel?

A külső ápolás csak egy dolog, de akkor teljesedik ki az ilyen odafigyelés igazán, ha a szervezetbe bevitt alapanyagokra is odafigyelsz. A mikrotápanyagok különös jelentőséggel bírnak, ugyanis ezek a hajhagymákhoz jutva gondoskodnak az optimális növekedésről és a hajszálak belső egészségéről. A vitaminok és ásványi anyagok pótlására étrend-kiegészítőkkel is sor kerülhet, de a természetes alapanyagokból való bevitel szintén kiemelt jelentőséggel bír.

5. Figyelj a folyadékfogyasztásra is!

A hidratálásra nem csupán a belső szerveknek, a nyirokrendszernek, a szív-és érrendszernek, vagy a bőrnek van szüksége, hanem bizony a hajadnak ki. Bár a hajszál egy élettelen dolog, nincsenek benne erek és idegek, de a maga nemében nagyon is képes élni, leginkább ugyebár a hajgyökerekhez jutó tápanyagok kapcsán. Fogyassz elegendő folyadékot, lehetőleg tiszta vizet, és ezt hajad is meghálálja majd.

 

Írta: Kiss Anita