Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü

A haj tényleg meghálálja a gondoskodást? Mutatjuk, hogyan!

2022. 09. 21. 08:00:00

Megéri a különféle kencékkel és tisztításra, ápolásra szolgáló készítményekkel bajlódni nap mint nap? A kérdést sokan tesszük fel magunknak, elsősorban a hétköznapok rohanásában. Néha - valljuk be -, még arra sincs ereje az embernek, hogy hajat mosson, nemhogy a pakolások és balzsamok hatóidejére várakozzon. Az odafigyelés azonban mindig meghálálja magát, és ez a hajápolással összefüggésben sincs másként.

Az ápolt külső elsődleges bizonyítéka

Tudtad, hogy ha zsíros, ápolatlan a hajad, az egész megjelenésedre rányomja a bélyegét? Pedig így van! Egy jól elkészített frizura, vagy egyszerűen csak a frissen mosott haj, egészen más összképet mutat, és még akkor is ápolt hatást kelt, ha közben a sminkelésre már nem maradt időd. Ne feledd, arcunkkal kommunikálunk a világgal, és a metakommunikációs jelek gyakran többet elárulnak rólunk, mint gondolnánk! A gesztusokon túl az ápoltság is rendkívül fontos szereppel bír, és akár mások szimpátiájának elnyeréséhez is létfontosságú.

Tiszta, hidratált tincsek - nem is olyan problémás!

A drogériák polcait látva sokan elbizonytalanodnak, és nehezen boldogulnak az ideális készítmények megtalálásával. Könnyen lehet, hogy kipróbálsz majd néhány márkát, mire sikerül rátalálnod a megfelelőre. Azzal viszont érdemes tisztában lenned, hogy a természetes alapanyagokat kínáló, a növényekből kivont olajokat, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazók garantáltan hozzák a várt hatást. A tiszta, hidratált tincsek megvalósításához korántsem szükséges tengernyi idővel rendelkezned, néha elég a megfelelő készítmények rendszeres használata.

Étrend-kiegészítők és táplálkozás

A téma mellett már csak az egészség megőrzése kapcsán sem mehetünk el. Nem mindegy, milyen forrásból származó makrotápanyagokat viszel be szervezetedbe, valamint mennyire jól hasznosuló vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket juttatsz minden egyes sejtedhez. Az étrend-kiegészítők között számos olyannal találkozhatsz, melyek kifejezetten a haj egészségét szolgálják, de az asztalra kerülő alapanyagok minősége mellett sem érdemes elmenni.

Idő kell a változáshoz!

Ha tönkrement a hajad a szőkítésről, évekig nem figyeltél a hajvégek hidratálására, akkor bizony időre lesz szükség ahhoz, hogy újra egészséges tincseket láthass viszont a tükörben. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az étrend-kiegészítők sem fejtik ki hatásukat azonnal, hiszen a szervezet okosan elosztja, hol és mekkora mennyiségre van szüksége a vitaminokra és ásványi anyagokra. Rossz hír, hogy a bőr és a haj állapota csak azt követően fog javulni, hogy egyéb szervrendszereid hozzájutottak a kellő mennyiségű mikrotápanyaghoz. Kitartással és a megfelelő, főként természetes hatóanyagokat tartalmazó készítményekkel viszont csodát tehetsz.

Fodrásszal vagy nélküle?

A kérdés jogos. Vannak, akik maguk festik, vágják a hajukat, és elképesztően egészséges tincsekkel rendelkeznek. Mások hiába járnak szakemberhez, mégsem hozza a dolog a kívánt hatást, főleg akkor nem, ha az otthoni hajápolást elhanyagolják. Tény, hogy a fodrász olyan kezelésekkel és speciális színek kikeverésével áll rendelkezésedre, amelyek laikusként, otthon nem lennének kivitelezhetőek. Ugyanakkor a mindennapi megfelelő ápolás az, ami meghatározza hajad minőségét, általános állapotát és a vele való elégedettséged.

 

Írta: Kiss Anita