Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Te is félsz? Kozmetikumok káros hatásai - Kemikáliák -

A hölgyek – és az urak is – általában nagyon félnek a kozmetikumokban található káros anyagoktól

Úgy is hívják őket, hogy kemikáliák. Hogy pontosan mik ezek az anyagok, azt senki nem tudja megmondani, de valahogy mindannyian érezzük kik ők: olyan alapanyagok, amiket a bőrünk nem ismer, mert nem a természet és az evolúció, hanem a modern kozmetikai vegyipar alakította ki őket. 

Persze több probléma is van a fenti mondattal. Mert ezek a kemikáliák egyrészt beépültek a vásárlói elvárásaink közé, emiatt kihagyhatatlanok, másrészt fontos kérdések maradnak megválaszolatlanul benne (pl. hogy mennyinek kell lenni a természetben egy anyagból, hogy még természetesnek hívhassuk?).

Fontos azonban, hogy tudjuk: azokat az alapanyagokat (és a kemikáliákat is!) amiket a kozmetikumokban alkalmaznak nagyon sokszoros kísérletezés után engedélyezik csak. Valóban káros anyagok nehezen jutnak ki a kozmetikumkészítés piacára. Ráadásul ez a kutatás folyamatos. Vegyészek, tudósok és belőlük alakult hivatalos bizottságok vizsgálják folyamatosan a velünk kapcsolatba kerülő anyagokat, és azok szervezetünkre gyakorolt hatását. A kozmetikumok készítőinek nagyon sokrétű, alaposan ellenőrzött és szigorú szabályokat kell betartani a kozmetikumok tervezésekor. 

Megbízhatsz bennük!

Tartalomhoz tartozó címkék: Káros anyagok a kozmetikumokban