Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Magazin

2022. 11. 27. 08:00:00

Ugyan az idei ősz sokáig kegyes volt hozzánk, de a ködös reggelek és az egyre hűvösebb nappalok immár elérkeztek. Nemcsak a gardróbot frissítjük ilyenkor, hanem a bőrápolási szokásaink is megváltoznak. Mire érdemes odafigyelni a mindig szem előtt levő kézfejjel kapcsolatban? Mit árul el Rólad az, ahogyan a téli időszakban ápolod kezeid?

2022. 11. 25. 08:00:00

A szép, ápolt és egészséges szőke haj korosztálytól függetlenül szerves részét képezheti a vonzó megjelenésnek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az évek múlásával sokan döntenek a világosabb színek mellett, ezektől ugyanis a fiatalosabb külsőt várják. Tény, hogy az ősz hajszálak kevésbé látszanak egy világos hajban, és például a szőke ad egyfajta fiatalos üdeséget az arcnak. Mindez viszont csak akkor igaz, ha az a hajszín szépen festett, ápolt. Az ápoláson nem a fodrász által végzett kezeléseket értjük, hanem elsősorban a mindennapi, otthoni gondoskodást.

2022. 11. 23. 08:00:00

Ha a hazai lakosság természetes hajszínét vennénk górcső alá, akkor elmondhatnánk, hogy a világosbarnától a sötét árnyalatokig van jelen az. Nők és ma már férfiak is gyakran festik a hajukat, s ha ezt otthon tesszük, akkor fokozott odafigyelést igényel mind az anyaghasználat, mind az ápolás. Mennyire érdemes világosítani egy korábban évekig feketére festett hajat? Van különbség a természetes hajszín szőkítése és a festett un. felvilágosítása között? Anélkül, hogy fodrászati szakkifejezésekbe menne át cikkünk, néhány hasznos tanáccsal igyekszünk szolgálni a szőkítést és a szőkére festést illetően. A kettő ugyanis nem azonos.

2022. 10. 15. 08:00:00

Ugyan a strandszezonnak már vége, de ez nem jelenti azt, hogy az igényes, ápolt bőrt is sutba kellene vetnünk. A szépségápolás szerves részét képezi az is, hogy a bőr mennyire feszes, ápolt, és hogyan segítjük elő az elhalt hámsejtek eltávolítását. Vannak, akik beérik a fürdőrózsák kínálta lehetőségekkel, mások a mostanság kifejezetten divatos száraz átdörzsölés előnyeit választják. A természetes összetevőket tartalmazó testradírok is kiválóan bevethetőek a simább bőr megvalósításáért.

2022. 10. 12. 08:00:00

Itt van az ősz, itt van újra… s vele együtt a hűvös hajnalok, az esős nappalok és a szeles időszakok. A tikkasztó nyári hónapok után végre fellélegezhetünk, de ez együtt jár azzal, hogy újra előkerülnek az átmeneti öltözék részei. Ahogyan otthonunkat is felkészítjük az őszre, úgy a bőrünk kapcsán is érdemes ezt így tenni. Lássuk, mire célszerű ősszel fokozottan figyelni a bőrápolás tekintetében!

2022. 10. 08. 08:00:00

Tökéletes testalkat, formás domborulatok és a trendeknek megfelelő arcberendezés – elég csak a social media platformjain néhányat kattintani, és megszámlálhatatlan ilyennel találkozhatunk. Valóban a jelenlegi szépségideálok határozzák meg azt, hogy mit látunk valójában szépnek? Mennyiben játszanak szerepet az érzelmek, a másokhoz fűződő viszonyunk? Egyáltalán milyen hatással van önértékelésünkre mindaz, amit a modern világ elénk állít egyfajta elvárásként?

A mai kor embere a munka, az anyagiak, a párkapcsolat vagy éppen az ismerkedés, a karrier terén egyaránt meg akar felelni. Nemcsak az embereknek, hanem valahol annak a hamis képnek is, amit látunk a közösségi médiában. A sikeres, boldog, kiegyensúlyozott élet tökéletességének látszata viszont gyakran nem valós. Éppen ez az, amit egyre többen felismernek, és a hétköznapiság különlegességének irányába fordulnak. Ez szoros összefüggést mutat az önelfogadással. Másként hogyan mernénk felvállalni smink nélküli arcunkat, plusz kilóinkat, időnkénti rossz hangulatunkat mások előtt?

2022. 10. 05. 08:00:00

Tini korunkból a legtöbben ismerjük a pattanásokat. Ha azonban azon szerencsések közé tartozol, akik megúszták a tizenéves időszakot ilyesmik nélkül, akkor sincs garancia arra, hogy akár felnőttként ne jelentkeznének a gyulladt területek és a mitesszerek bőrödön. A problémás bőr hátterében ugyanis nem csak a hormonális változások állhatnak, hanem a hormonrendszer kiegyensúlyozatlanságai, a nem megfelelő táplálkozás, sőt, akár a lelki háttér, a stressz is. Szoros összefüggés mutatható ki az önbizalomhiány és a bőrproblémák között, már csak ezért is nagyon fontos, hogy ügyelj bőrödre, és vele összefüggésben az azt támogató tényezőkre.

2022. 10. 01. 08:00:00

A bőr testünk külső védőrétege. Akár a belső egészség is múlhat azon, hogy milyen állapotban van. Igaz ez természetesen fordítva is, hiszen a szervezet általános működése jelentősen befolyásolja azt, hogy milyen megjelenéssel bír a bőr. Ez utóbbi egyébként a magabiztosságra is hatással van. Az egészséges bőr az ápoltság fontos jele, ezért a mindennapi érvényesülés terén sem mehetünk el mellette. Nézzük, milyen rossz szokásokat érdemes magad mögött hagyni, ha javítani kívánsz bőröd állapotán, és elkerülnéd a tipikus bakikat!

2022. 09. 28. 08:00:00

A trendek folyamatosan váltják egymást, de időről-időre vissza is térnek. A szépségideálok kapcsán sincsen ez másként. A szépségről alkotott elképzelésünk alapvetően szubjektív. A közösségi médiában látottak korántsem biztos, hogy saját ízlésünkkel egyeznek, mint ahogyan a történelmi és társadalmi háttér tükrében is mást érzünk vonzónak. Az érzelmek egyénre szabottsága is kiemelt szereppel bír tehát abban, hogy miként gondolkodunk a szépségről és a köré épült iparágakról.

2022. 09. 24. 08:00:00

Mindig is ápolt, hosszú hajtincsekre vágytál? Vagyunk ezzel így néhányan. Az egyenes hajúak göndört szeretnének, a csigás fürtökkel rendelkezők inkább egyenest tudnának magukénak. Bár a profi fodrászok szaktudása és a rendelkezésre álló alapanyagok sokszor nem ismernek határokat, de ha nem szeretnéd rendszeresen roncsolni hajadat, akkor a minőségből nem érdemes leadni. A hajápolás egy sornyi tényezőn elcsúszhat, és akkor hiába a valóban hozzáértő szakember, a festés vagy a mélytápláló kúrák sem biztos, hogy hozzák a várt eredményt. Tarts velünk, hiszen cikkünkben most azokat a dolgokat vesszük sorra, melyekkel a legtöbben elrontják a hajápolást.